Dünyadaki Tuhaf Festivaller

Biraz araştırdıktan sonra gördüm ki Dünya'da ne kadar tuhaf, değişik festivaller varmış. Festivallerin bir amaç ve inanç doğrultusunda kutlanan eğlenceymiş. Bazıları da cidden bize saçma gelse de o ülke de bunu söylememenizi tembih ederim:) 
                                                          
1. Gloucester Festivali
İngiltere'de "Gloucester" peynirini yakalamak için yüzlerce kişi birbiri ile yarışarak yamaçtan aşağıya yuvarlanıyor. Yakalayan kişi peynirden kocaman parça alma hakkını kazanıyor.

                                                    
2. Eşini Sırtında Taşıma
Finlandiye Sonkajarvi'de Temmuz ayında düzenlenen yarışmada eşini sırtında taşımayı başaran koca, eşinin ağırlığı kadar bira kazanıyor.
                                                    
3. Maymunlara Açık Büfe
Tayland'ın başkenti Bangkok'un kuzeyinde bulunan Lopburi bölgesi her yıl Kasım ayında maymunlara açık büfe festivali düzenleniyor. Maymunların şans getirdiğine inanan bir iş adamı tarafından düzenlenen festival, Bölge'nin antik tapınağı Pra Prang Sam Yot'un etrafına 2 ton yiyecek bırakan halk tarafından maymunlara ziyafet çektiriliyor.
                                                     
4. Bebeklerin Üzerinden Atlama
İspanya'nın Castrillo de Murcia kasaba400 yy önce düzenlenen ve dünyanın en tehlikeli festivalleri arasında olan El Colacho'da ilk günaylarından arındırmak amacıyla yeni doğmuş bebeklerin üzerinden atlanıyor.Böylece bebeklerin şeytani etkilerden uzaklaştırdıklarına inanıyorlar.
                                                     
5.Çıplak Festival (Okayama Japonya)
Binlerce çıplak ve sarhoş adam Japonya’nın en tuhaf üç festivalinden biri olan Hadaka Masturi için bir çamur çukuruna dalıyor. Geçmişi 500 yıl öncesine dayanan kutlamalarda 9 bin kadar çıplak adam bir gece önce Şinto rahibinin çukura attığı uğurlu çubukları bulmaya çalışıyor. Kazanan kişi çubukları içi pirinç dolu bir ahşap kutuya saplıyor ve mutluluğunu bir yıl boyunca garantiliyor.
                                                     
6. Ivana Kupala Gecesi – Beyaz Rusya
Bir Pagan geleneği olan bu gecede kızlar çiçeklerden yapılan taçları takarlar. Gençler ateş çemberinden atlayıp çıplak suya girerler. Bu aktivitelerin doğurganlığı arttırdığına ve ruhsal arınmayı sağladığına inanılıyormuş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Tibet'in Gençlik Sırrı 5 Hareketi