Güzellik Sırları


1. Kare bir yüze sahipseniz; yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak, dengelemek istiyorsanız; saçınıza yuvarlak modeller kestirmelisiniz. Bunu yaparken saçınıza yuvarlak kesimli kahkül ve şakaklarınıza inen katlar yaptırabilirsiniz.
Kare şeklindeki bir yüz, açıların buklelerle yumuşatılmasını gerektirir, atkuyruğu ya da yüzünüzü çok köşeli gösterecek ve kafanızı tamamen sarmalayacak şekillerden sakınmanızda fayda var.

****Yuvarlak bir yüze sahipseniz; saçınızın volumünü yüksek tutacak modelleri tercih etmelisiniz. Böylece saçınız ön planda olup, yüzünüzün yuvarlaklığı biraz olsun azalacaktır. Öne doğru kesilmiş tutamlar da yüzünüzün ince görünmesini sağlar.

2. Saç için; Bit tutam buğday çimini ezerek suyunu çıkarın. Bu suya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip saç diplerinize masaj yaparak sürün. 1 saat beklettikten sonra bol suyla durulayın. Böylece saçınızın daha çabuk ve daha kuvvetli uzamasını sağlamış olursunuz.

3. Göz makyajı yaparken gözlerinizi olduğundan küçük göstermek istiyorsanız göz kalemini sadece gözlerinizin alt bölümüne, kirpik çizgisinden içeri doğru ince bir çizgi halinde sürün. Çünkü gözün dışına ya da üstüne çekilen kalemler gözlerinizi olduğundan büyük gösterir.

4. Hamilelik sırasında pek çok kadının yaşadığı sorunlardan biri olan karın bölgesi çatlaklarını önlemek için her gün badem yağı ile masaj yapabilirsiniz. Badem yağı gerilen deriye nem ve elastikiyet kazandırır.

5. Rimel sürmeden önce kirpiklerinizi pudralamanız, rimelin uzun süre dağılmadan kalmasını ve kirpiklerinizin daha dolgun görünmesini sağlar. Bu nedenle yüzünüze pudra uygularken, süngeri hafifçe kirpiklerinize de sürebilirsiniz.

6. Her cilt türünün ihtiyaçları farklıdır. Yağlı ciltlerde sabun kullanılabilir ancak kuru ciltlerde jel ya da köpük formundaki temizlik ürünleri kullanmak gerekir. Sabun, ciltteki yağı tamamen emer ve kuru ciltlerin daha fazla kuruyup pul pul dökülmesine neden olabilir.

7. Allık tercih ederken; solgun ten renginiz varsa pembe, kayısı ve bej tonları tercih edebilirsiniz fakat yüzünüzü kırmızı göstermemek için kırmızı tonlarından uzak durmanızı öneririz. Kumral ten renginiz varsa altın taban rengine sahip pembe, şeftali ve bronz tonları kullanabilirsiniz.

8. Dirsekleriniz de ve topuklarınızda beyaz beyaz kabuklar oluştuysa ve sertleşme meydana geldiyse, bir adet limonu ortadan ikiye kesin ve kuruyan bölgeleri limonla ovun. 15 dakika bekleyip ılık suyla yıkayın. Dirseklerinizin ve topuklarınızın ne kadar yumuşadığını göreceksiniz.

9. Bacaklarınızdaki selulit görünümünden kurtulmak için 1 su bardağı mısır unu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı ısırgan tohumu yağını karıştırın. Haftada 3 gün bacaklarınıza bu karışımla 15 dakika masaj yapın ve ılık suyla yıkayın.

10. Yumuşak ve pürüzsüz bir tene sahip olmak için, banyoda ıslak vücudunuza bir miktar bebe yağı sürün ve durulamadan kurulanın.Cildiniz yumuşacık olacaktır.

11. Güne zinde başlamak için; Sabahları yorgun kalıyorsanız vücudunuzu toksinlerden arındırmak için bir bardak limonlu ılık su içebilir, cildinize de maden suyu ile masaj yaparsanız canlandırmış olursunuz.

12. Yumuşak eller için el kreminin cildinize daha iyi nüfus etmesini istiyorsanız; ellerinizi içi sıcak su dolu bir tencerenin üzerinde tutun. Böylece cilt üzerindeki gözenekler açılacak ve krem cilde kolay nüfuz edebilir.

13. Diş sağlığı için diş etlerinizi kuvvetlendirmeniz için küçük taneli tuzları diş fırçanızın üzerine koyun. Daha sonra da diş etlerinize kadar dişlerinizi fırçalayın.

14. Siyah noktaları elma sirkesi ile yok edebilirsiniz. Su ile karıştırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü temizleyin ve su ile durulayın. Elma sirkesi cildinizi yumuşattığı gibi, akneye yol açan mikropları öldürecektir.

15. Ayva çekirdeği ile kusursuz bir cilt için 7-8 tane ayva çekirdeğini çıkartıp 1/2 çay bardağı ılık suda, ağzı açık şekilde 1 gün bekletin. Jölemsi kıvama gelince yüz , boyun bölgesine sürün ve 20 dakika cildinizde bekletin. Cildinizdeki lekelerin yok olduğunu ve cildinizin sıkılaştığını göreceksiniz. Ayrıca . Eğer hassas bir cilde sahipseniz ve cilt bakım ürünlerine döktüğünüz paralarının cildinize herhangi bir geri dönüşümü olmadıysa, doğallıktan yanaysanız bu maskeyi kullanmalısınız. Ayva çekirdeği maskesi ile aknelerinizde ki belirgin düşüşe şahit olacaksınız.

16. 1 çay kaşığı limon, 5 çay kaşığı biberiye, 3 .ay kaşığı lavanta, 4 çay kaşığı fesleğen ve 5 çay kaşığı jojoba yağlarını karıştırın ve saçlarınız kuruyken saç derisine ve uçlarına sürün. 30 dk beklettikten sonra şampuanla yıkayın. Bu bakım saç derisini besler ve kepek oluşumunu önler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Tibet'in Gençlik Sırrı 5 Hareketi