Barselona

Barcelona, İspanya'da Katalonya Özerk Topluluğu ve İspanya'nın ikinci büyük kentidir. İspanya'da iki kültür, iki dil, iki bayrak bulunmaktadır. Diller; İspanyolca ve Katalancadır. Genel olarak yaygın dil Katalancadır.

Metro
Barselona'da ulaşım çok kolay. Heryere ulaşabileceğiniz bir Metro Sistemi bulunmaktadır. Her renk ayrı line göstermektedir. Gideceğiniz yerin rengine bakarak hangi line ı kullanabileceğinizi görebilirsiniz.
örn: Barceloneta (Sarı ve Gri Line)'dan Sagrada Familia (Mor ve Açık Mavi Line)'ya gidebilmek için Passeig de Gracia istasyonunda inip mor line'ı takip ederek Mor Line metrosuna binebilirsiniz. İnanın anlatmak, orada metroyu kullanmaktan daha zor. T10 bileti alırsanız 10 kez kullanım hakkı veriyor ve bu biletle birden fazla kişi yararlanabiliyor.

Barselona El Prat Havaalanından Ulaşım (TERMİNAL1 ve TERMİNAL2)

Terminal 1 (Türk Hava Yolları)
Havalimanından Şehre nasıl gidilir? Barselona HavaLimanı, Barcelona El Prat, iki terminalden oluşur. Terminal 1 ve Terminal 2. Bunları Yeni terminal ve de eski terminal olarak da sınıflandırabiliriz. Terminal 1, Barselona’nın yeni terminali birkaç yıl önce devreye alındı.

THY, Lufthansa, Iberia, Vueling bu terminali kullanır. Barselona El Prat, Terminal 1'den şehir merkezine yaklaşık her 5 dakikada bir havaalanı otobüsü (AEROBUS) vardır. AEROBUS Otobüs durağı Terminal 1'in çıkışında alt katta bulunur. Bunun yanında aynı yerden taksi ile de şehir merkezine gitmek mümkündür. AEROBUS durakları ve saatleri için aşağıdaki linkten detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz ve Online olarak biletlerinizi alabilirsiniz.

Önemli bilgi: 
- Aerobus otobüslerinde Kredi Kartı geçmez ve en büyük 20€ ile işlem yapılır. Seyahatiniz öncesi biletinizi online olarak almak mümkündür ve bu size kolaylık sağlar.
- Aerobus Otobüslerinde WiFi mevcuttur.
- Aerobus ile Barselona Şehir Merkezine ulaşım yaklaşık 25 dakika sürer. Aşağıdaki fiyatlar Aerobus resmi sitesinin uyguladığı fiyatlardır ve link vasıtası ile resmi siteden Aerobus biletinizi alabilirsiniz.

Aerobus Tek yön Ücret: 5,90€
Aerobus Gidiş Dönüş Ücret: 10,20€

Taksi tek yön yaklaşık Ücret: 30€
Taksi ile Barselona Şehir Merkezine ulaşım yaklaşık 20 dakika sürer.

Tüm alternatifler düşünüldüğünde fiyat ve kalite anlamında Aerobus’ü Barselona şehir merkezine ulaşım konusunda en mantıklı çözüm olarak tavsiye edebilirim.

Terminal 2 (Pegasus Havayolları)
Low Cost olarak tanımlayacağımız uçuşlar için kullanılır. Ryan Air, Easy Jet, WizzAir gibi bir çok firma da TERMİNAL 2'yi kullanmaktadır.
Barselona Terminal 2’den şehir merkezine ulaşım daha da kolaydır. Taksi, Aerobus gibi olanakların yanında yaklaşık her 30 dakikada bir kalkan trenlerle de (RENFE) şehre ulaşım mümkündür.
İstanbul’dan Pegasus Havayolları ile olan uçuşlarda Terminal 2 kullanılmaktadır.

Barselona Hava Limanında her iki terminal arasında Ring Servisi mevcuttur. Bu şekilde iki terminal yolcu transferi yapılır. Ring hizmeti ücretsizdir. İki terminal arasındaki mesafe yaklaşık 6 dakikadır. Her 15-20 dakikada bir servis bulunur. Yaklaşık 30 dakikalık bir süre içerisinde iki terminal arasında geçişinizi tamamlamış olursunuz.

Bus Turistic ile Barselona Şehir Turu (Hop On Hop Off Bus)Barselona'nın tarihini kendi dilinizle dinleyerek ve açık otobüslerle yolculuk ederekte gezebilirsiniz. Genelde Hop on/hop off Bus olarak bilinen Bus Turistic ile kısa sürede gezilmesi gereken çok fazla noktaya ulaşmanız mümkün. Şehrin tamamına dağılmış olan durakları ile otobüslere gün boyunca sınırsız defa binip inebilirsiniz.Kesinlikle size tavsiyem bir gününüzün yolculuğunu bunlarla yapın. Özellikle Barselona için çok fazla zamanınız yoksa ve olabildiğince fazla yer görmek istiyorsanız Bus Turistic sizin için uygun diyebilirim.

Hangi Bus Turistic Sizin İçin Uygun?
İki ayrı firma seçeneğiniz mevcut. İkisini de aşağıdaki resimlerde görebilirsiniz. Durakları birbirlerine çok yakın. Hemen hemen aynı yerlerdeler.
1) Barcelona Bus Turistic: (Kırmızı Beyaz Turkuaz Renkli Otobüsler)
Üç hat mevcut. MAVİ, YEŞİL ve KIRMIZI. Hatlar arası aktarma yapabilirsiniz.
Fiyatı: 1 gün 27€
2 gün 38€.
Bus Turistic biletinizi online olarak satın almak için Tıklayın. 
Sonrasında biletinizi 90 gün içerisinde kullanabilirsiniz.
2) Barcelona City Tour (Kırmızı Otobüsler):
İki hat mevcut. Yeşil (Doğu Turu) ve Kırmızı (Batı Turu). 
Fiyatı: 1 gün 27€
2 gün 38€.

Çalışma Saatleri: 09.00-20.00 (yazın 21.00)
Bus Turistic biletinizi online olarak satın almak için Tıklayın. 

Barselona’da nerede kalınır?
Barselona'da otellerin yanı sıra daire de kiralayabiliyorsunuz. Kalabalık gidildiği zaman daireyi kesinlikle öneriyorum. Otel veya dairenizi seçerken şehir dışında olmamasına dikkat edin. Sahilde, Barri Gotic'te veya La Rambla civarında otelde kalmanızı öneriyorum.

Ben gittiğimde Eurostar BCN Design Hotel de kaldık.(Passaig de Gracia) Yer olarak çok merkezi idi. Passaig de Gracia bölgesi İstanbul'da Nişantaşı bölgesi gibi bir bölge. Barceloneta bölgesinde kalmanızı da tavsiye ediyorum. 
Otel veya daire ararken haritada yerlerine bakarak tutmanızı öneririm.

Barselona'ya 3-4 gün için gittiyseniz size tavsiyem bölümlere ayırarak gezmeniz.

1.GÜN (Gotik Mahallesi ve Camp Nou)
Barri Gotik, dar sokakları, tarih kokan katedral duvarları, vintage ve değişik el emeği butikleriyle çok keyifli bir bölüm. Her panjurun üzerinin boyanmasıyla o eski görünüm renklenmiş. La Rambla'nın sol tarafında Barri Gotic yer almaktadır.
Görmeniz gereken başlıca yerler; La Plaça Pi, La Plaça Reial, Colon, Las Ramblas çevresi, Boqueria, Raval Mahallesi, Rambla del Raval ve Macba


La Rambla Caddesi, başlı başına bir gününüzü bile alabilir. Sahilden yukarı Passaig de Grasia'ye, Plaza Catalunya'ya çıkabileceğiniz, İstiklal Caddesi'ni andıran bir cadde. Canlı heykeller, sokak şovları, satıcılar ve teraslarda oturan turistler La Rambla’yı sürekli canlı tutar.
Aslında La Rambla kelime anlamı ile genel bir sözcüktür. La Rambla, ortasında yürüyüş yolunun bulunduğu, sağından ve solundan trafiğin aktığı, onların yanında tekrar kaldırım ile tamamlanmış bütünlüğe denir. Bu nedenle İspanya’da ya da Barselona’da bir çok Rambla bulur ve her mahallenin kendi Rambla’sı mevcuttur.
Normalde La Rambla'yı ziyaret eden ya da dolaşan kalabalığın %90’ı turistler ve satıcılardır. Yerel halk La Rambla’ya çok sık gelmez. La Rambla’ya gelen yerel çoğunluk genelde La Boqueria Pazarı’ndan alışveriş yapmak için gelir. Bu pazarın içinde çeşit çeşit meyve sebze balık et çeşitleri bulabilirsiniz. İspanyollarda bizler gibi pazardan alışveriş yapmayı severler.
 
NOT: La Boqueria pazar günleri kapalıdır.


Öğleden sonra CAMP NOU ( NOU CAMP) Turu.
1899'da kurulan, dünyanın en çok tanınan futbol takımı ve dünyanın en zengin ikinci futbol kulübü olan Barselona Futbol Kulübü'nün (FC Barcelona) evidir.
Tura katıldığınızda 1-2 saatinizi burada harcayacaksınız. Planınızı ona göre yapın.

Giriş Bileti Fiyatları:

Yetişkin (14 yaş ve üzeri): 23€
Genç (6-13 yaş arası): 17€
Çocuk (6 yaşına kadar): Ücretsiz
Camp Nou’ya nasıl gidilir?
Metro en pratik yoldur: İki ayrı hat ile ulaşım mümkün.
L3 Yeşil Hat için Metro Durakları: Palau Reial ya da Les Corts (Benim tercihim Les Corts Durağında inmeniz)
L5 Mavi Hat için Metro Durağı: Collblanc

Online Bilet almak için Tıklayınız.

Camp Nou turunda sizi neler bekliyor?
1) FCB Müzesi (FC BARCELONA Müzesi)
FC Barcelona Müzesi sadece bir müze değil klübün tarihini ve tarzını ifade eden görsel ve yazılı bir şölen yeri sanki.
2) Futbol Sahası (Oyun alanına iniş)
3) Messi Bölümü (Messi için yapılmış bölüm)
4) Basın Toplantı Odası (Tarihi basın toplantılarının yapıldığı salon)
5) Soyunma Odaları (Misafir takım)
6) Oyuncuların maça çıktığı koridorlar
7) Basın Gözlem Yeri (En üst bölüm): Gerçekten güzel bir duygu. Dünyanın en önemli maçlarının takip edildiği basın tribünü.
8) Donumatik Ekranlar (Bu ekranlardan bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz)
9) Şampiyonlar Ligi Kupaları ve Diğer Birçok Kupa
10) Barça Butik: Barcelona formaları ve daha birçok Barça markalı ürünü bulabileceğiniz dünyanın en büyük butiklerinden bir tanesi. Çok fazla ürün mevcut.

2. GÜN (Gaudi Turu ve El Borne – Flamenco Gösterisi)
Barselona’daki ikinci gününüzü Gaudi Eserlerine ayırabilirsiniz. Mutlaka görmeniz gereken 4 eser: Parc Guell, Sagrada Familia, La Pedrera, Casa Battlo

Sagrada Familia Kilisesi (Anlamı Kutsal Aile'dir)

 
Barselona'nın belki de en önemli mimari yapısı ve kentin simgesi olan devasa Sagrada Familia Kilisesi'nin yapımına 1882 yılında mimar "Villar" başladı. Bir yıl sonra ünlü Katalan mimar Antonia Gaudi görevi devraldı. Gaudi'nin ömrü ancak kilisenin ön cephesi ve planlanan on sekiz kuleden sekizini tamamlamak için yetti.
İspanya İç savaşı sırasında, Gaudi’nin hazırladığı projenin bir kısmı yok olmuştur. Antoni Gaudi’den sonra gelen mimarların işi bu konuda hiç kolay olmadı. Projesi ve dahisi olmayan yarım kalmış muazzam bir yapıyı sonlandırmak için yapabilekcekleri iki şey vardı. Birincisi Gaudi olsaydı ne yapardı sorusunu sormak, ikincisi ise mevcut yapıyı referans almak.Gotik tarzın örneği olan ünlü kilise hâlâ tamamlanamadığı için 'Bitmeyen Kilise' olarak da bilinir. Kilise şuanda bağışlarla tamamlanmaya çalışıyor.

Sagrada Familia Giriş Ücreti: 18,75€

Online Bilet almak için Tıklayınız. 

Sagrada Familia’ya Nasıl Gidilir?Sagrada Familia Barselona’nın merkezinde bulunur. Çok fazla eski merkez (old town) olarak adlandıramasak da eğer oteliniz Plaza Catalunya civarında ise metro ile ulaşım 10 dakikadan fazla sürmez.
METRO L2 ya da L5 Sagrada Familia durağı. Ya da Turistic Bus ile ulaşabilirsiniz.

Park Guell
Parc Guell'i kısaca tanımlamak gerekirse Gaudi'nin Sagrada Familia’dan sonra iki numaralı en büyük projesidir. Açık alanda park boyunca inanılmaz Barselona şehir manzarası sunan bu parkı güzel bir günde mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Yaklaşık gezi süresi: 2-3 saat. Ulaşım gidiş geliş 1,5 saat. Ücretli yerlerine girmek isterseniz uzun kuyrukları beklemek zorundasınız.

Online Bilet almak için Tıklayınız.

La Pedrera( Anlamı Taş Ocağı'dır)
Casa Mila olarak da bilinir. Şehrin tam merkezinde kendisini belli eder. Gaudi hayranı olduysanız içine mutlaka girip ziyaret edin. İçinde Gaudi'nin başka çalışmalarını da görüp üst katta Gaudi hakkında geniş bilgiler edinebilirsiniz. Son olarak da teras kısmı gerçekten görülmeye değer.



Casa Battlo
Bina, Gaudi ve Josep Maria tarafından restore edilmiştir. Bina aslında orta halli bir aile için yapılmıştır. Yapı oldukça etkileyici bir görünüme sahiptir.
2005 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Casa Batllo’nun en dikkat çekici bölümü, ön cephenin üst kısmında çatıyı kaplayan ve bir sürüngenin sırtını andıran dik, dar ve renkli formdaki Ejderha Sırtı’dır.
    

Casa Battlo Giriş Ücreti: 16,5€

Casa Batllo’ya Nasıl Gidilir?

Casa Batllo’ya en kolay metro ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Metronun Passaig de Garcia durağında inerek buraya ulaşabilirsiniz. Diğer bir alternatif ise Barcelona turistik üstü açık otobüslerdir. Bu otobüsler Casa Batllo’ya uğrarlar.

Flamenko
Akşam kesinlikle Flamenko izlemelisiniz. Farklı fiyatlar ve menülerle kombine ediliyor. Bence showa daha iyi odaklanmak adına yemekli bir menü almanıza gerek yok, genellikle iyi bir show 1 saat civarında sürmektedir. Yemekli olursa bu süre biraz daha uzuyor.
Bunların dışında çok ucuz olan yerler de var. 10€ civarında fiyatları var. Fakat dansın kalitesini çok fazla garanti edemiyorum. Ekonomik bir tercih arayanlar Plaza Reial'a gidebilirler. Kalitesine kefil olmadığımı belirtmek isterim.

Flamenko izleyebileceğiniz yerler; (Üzerini tıklayarak bilet alabilirsiniz)
- Tablao de Carmen
- Tablao Flamenco Cordobes

Temel Show: 41€ ve 1 içki bu fiyata dahil. (yaklaşık fiyatlardır)

3. GÜN (Montjuic ve Barceloneta)
Plaza España, Montjuic Tepesi ve Kalesi, Olimpiyat Köyü, Centro Comercial Arenas (Arenas Alışveriş Merkezi, En üst katından panoramik şehir manzarası izleyebilirsiniz) Günün geri kalan kısmında Maremagnum, Barceloneta Plajı, Port Vell i ziyaret edebilirsiniz.

Montjuic Tepesi, Teleferiği ve Kalesi
Eski Limanda yüzünüzü denize döndüğünüzde sağ kolunuzda kalan ağaçlık tepedir. Barselonalıların piknik ve spor için, turistlerinse şehri panoramik fotoğraflamak için çıktıkları bu yeşil tepe 19. YY'a dek otlak olarak kullanılıyordu.
Üzerinde bulunan tarihi Musevi mezarlıkları sebebi ile Romalılar tarafından Mont Jois olarak adlandırılmış olan bu tepe zamanla Montjuic (Yahudi Tepesi) ismini almıştır. Şehir merkezinin kenarında konumlu 173 metre yükseklikteki bu basık ve geniş bir tepe üzerindeki görmeye değer yerlerden en önemli ikisi birbirinden çok da uzak olmayan Olimpiyat Alanı ve Joan Miro Müzesi'dir.


1992 Barselona Yaz Olimpiyatları için oluşturulan Olimpiyat Kompleksi Montjuic Tepesi’nin yamacında geniş bir alanı kaplar. Şehrin dört ayrı bölgesinde düzenlenen oyunların ana etkinlik sahasıdır. Olimpiyat parkı içerisinde Olimpiyat Stadyumu (Estadi Olímpic Lluís Companys), Sant Jordi Kapalı Spor Salonu, telekominikasyon kulesi Torre Calatrava, Katalunya Milli Fizik Eğitim Enstitüsü INEFC) ve Picornell (INEFC) yüzme havuzları bulunur. Olimpiyat Kompleksi için özel, ücretli rehberli turlar olup olmadığını yakındaki Olimpiyat Müzesi'nden öğrenebilirsiniz.

Barselona’da Alışveriş Nerede Yapılır?

İspanyol markalarının cennetine gelmiş olacaksınız. Zara, Mango, Massimo Dutti, Desigual, Adolfo Dominquez, Leowe, Stradivarius, Bershka, Pull and Bear, Oysho,... gibi mağazaların Türkiye'de göremeyeceğiniz tüm ürünlerine ulaşabilirsiniz.
Size alışveriş yaparken aynı zamanda da keyifli vakit geçirebileceğiniz Passeig de Gracia, Plaça de Catalunya, Portal del Angel, Avenue Diagonal bölgelerini tavsiye ederim. Çünkü bu alan kocaman bir alışveriş caddesidir ve cadde trafiğe kapalı olduğu için keyif içinde gezerek alışveriş keyfi yapabilirsiniz.
İspanya’da yılda iki sefer genel indirim uygulanır. Bu indirimler Ocak ve Temmuz aylarının ikinci haftasının ilk gününde başlar.
Tax Free yapmayı sakın unutmayın. Havaalanında Tax Free alanında size verilen fişi önceden doldurup damgalatıyorsunuz ve kredi kartınıza ödeme yapıyorlar.
- Barri Gothic Caddesinde farklı mağazalar bulabilirsiniz.
- Primark kesinlikle gidin
- La Manual Alpargatera; Espadril ayakkabı almak istiyorsanız kesinlikle uğramanızı öneririm. İçeride beğendiğiniz ayakkabayı size verilen sıra numarası gelince sipariş verebiliyorsunuz.
- Gracia; ikinci el butiklerin olduğu Barselona'nın 6. bölgesidir.
- El Born Bölgesi
- Art Mont Falcon Mağazası; Carrer Dels Boters'te bulunan iki katlı mağazadır.
- Labbs3D Mağazasında sizin veya sevdiklerinizin heykelini 3D olarak yapıyorlar. Bence yaptırmalısınız.
- Lüks markalardan güzel bir seçki arayanlar için ilk adres Santa Eulalia olmalı. Geleneksellikten uzak lüks marka arayanlar bir de Jofre'ye göz atmalı. Barselona'dan elinde lüks markaların poşetleriyle ayrılmak isteyenler La Commercial'a göz atmadan dönmemeli. 
- Şehrin sokaklara yayılan alışveriş kültürüne ek olarak mini bir pasaj turu yapmak isteyenler için Bulevard Rosa en iyi adres.
Pazarları
- St Josep La Boqueria Pazarı; La Rambla Caddesinde bulunan bu pazara kesinlikle gitmenizi tavsiye ediyorum.
- Mercat de Sant Antoni Market
- Plaça Reial; Pazar günleri olan Bit Pazarı
- Els Encants; Vintage Pazarı
- Mercat Santa Caterina Market
Alışveriş Merkezlerinde alışveriş yapmak istiyorsanız aşağıda ki alışveriş merkezlerine gitmelisiniz.
Arenas Commercial Centre Barcelona; Adres: Gran Via de les Corts Catalanes
- Maremagnum; La Rambla Caddesinin sahil kesimindedir.
- Glorias
- El Bulevard Rosa
- Diagonal Mar
- L'illa Diagonal; ilk alışveriş merkezi
- La Maquinsta; açık alışveriş merkezi
- El Corte Ingles
Barselona’da Şehir Merkezinde farklı yerlerde bulabileceğiniz en büyük alışveriş merkezidir. İçinde makyaj malzemelerinden, hediyelik eşyaya hemen hemen tüm markaları bulabilirsiniz. Nerde, nasıl ulaşırım diye düşünmeye gerek yok, Plaza Catalunya birden fazla var. Fiyat konusunda çok ucuz olmasa da alışveriş anlamında aradığınız her şeyi El Corte Ingles’te bulabilirsiniz.

Barselona Outlet (La Roca Village Outlet)
Adres: La Roca Village, s/n, 08430 Santa Agnès de Malanyanes, Barcelona, İspanya

Markalardan Bazıları:
- Armani                                             - Loccitane
- Adolfo Domingues                          - Jimmy Choe
- Asics                                                - Karen Miller
- Bulgari                                             - La Perla
- Burberry                                          - Loewe
- Calvin Klein                                    - Max Mara
- Camper                                            - Michael Kors
- Coach                                              - Moncler
- Diesel                                              - Pepe Jeans
- Desigual                                         - Pinko
- Façonnable                                     - Polo Ralph Lauren 
- Furla                                               - Samsonite
- Gant                                                - Sarar
- G-Straw                                          - Tods
- Gucci                                              - Trusardi
- Guess                                              - Versace
- Hugo Boss                                      - Filebrequin

Barselona'dan Ne Alınır?

- Barcelona’ya özgü hediyelikler araştırıyorsanız Barcelona ile özdeşleşmiş olan Gaudi’ye ait hediyelikler aslında burada en meşhur olanlarıdır.
- İspanyolların bir kültürü olan flamenko dansı ile ilgili hediyelikler de hem oldukça güzel hem de son derece şık tarzda hediyeliklerdir. Boğa güreşi ile ilgili hediyelikler de şehirde popüler ürünler arasında yer alır. Bir boğa figürü ya da matador figürü alabilirsiniz.
- Bu arada eğer futbol sevenlerdenseniz ya da ülkenizde tanıdıklarınıza buradan hediyelik almak istiyorsanız bol miktarda futbolu simgeleyen güzel aksesuarlar ve hediyelikler de bulabilirsiniz.
- Barcelona’nın sembolü olarak görülen katalan eşeği de en çok alınan hediyelikler arasında.
- Ünlü İspanyol Yelpazelerindende almalısınız.

Barcelona'da Nerede Ne Yemeli ve İçmeli?
Sangria(Meyveli Şarap) ve Cavas(Şampanya) içmelisiniz.
Patates Bravas ve tapaslarından yemelisiniz.

Kahvaltı
- Milk
- Travel&Cake
- Ciudad Candal; Açık büfe
- El Quim; La Boqueria Pazarında

Öğle Yemeği
- Etxea Tapas
- Kiosko; Hamburger ve Patates kesin yiyin
- Makamaka Beach Burger Cafe
- La Xampaniera; Hamburger ve Şarap (pazar ve pazartesileri kapalı)
- Bar Lobo
- Carnelia&Co; Şarküteri Bar, Patates Bravas
- Bubo Bar; Tatlı ve Sangria
- Sagardi; ekmek üzeri pintxos denilen tapaslar
- Cien Montaditos; Çarşamba günleri tüm tapas , patates ve nachoslar 1 Euro.

Diğer Tapas Barları/ Cafeleri
Tapas, küçük tabaklarda servis edilen ve ortaya paylaşmak için gelen İspanyol lezzetlerdir.
İspanya’da Tapas kültürü nereden geliyor?
Kimilerine göre bu kültür eskiye dayanıyor. Şöyle ki, eski zamanlarda İspanyol restoranlarında çok fazla sinek olurmuş. Şaraplarının içine sinek kaçmasını istemeyen İspanyollar müşterilerine ”tapa tapa” diyerek (sözlük anlamı kapat) ufak tabaklarda yiyecekler verirlermiş. Bu tabakları şarap kadehlerinin üzerine kapatırlarmış.
- Pinotxo Bar
- Euskal Etxea
- El Xampanyet
- Paco Meralgo
- Tapa Tapa; Birden fazla şubesi olan tapas cafesi
- Ciutat Comtal; Tapas ve Brunch
- Cervecería Catalana; Birden fazla şubesi olan tapas cafesi
- de Tapa Madre
- Taller de Tapas
- Casa Alfonso

Şimdi de size bir Tapas Bar ya da Restoranında klasiklerden seçtiğim örnek bir menü vermek istiyorum. Merak edenler için hiçbirinde domuz içeriği yok.

Patatas Bravas (Küp şeklinde doğranmış patates kızartması, özel sosu ile birlikte)
Calamares a la Romana (Yağda Kalamar Kızartma)
Chipirones (Küçük Kalamar Kızartma)
Calamares a la Plancha (Izgara Kalamar)
Pescadito Frito (Kızarmış Balık, hamsinin küçüğü)
Pan con tomate (Üzerine domates ve zeytinyağı sürülmüş ekmek dilimleri)
Langostinos a la plancha (Izgara Jumbo Karides)
Pimientos del Padron (Yeşil kızarmış biber)
Tabla de queso (Peynir tabağı)
Aceitunas ya da Olivos (Zeytin)
Ensalada (Salata)
Vino (Şarap)
Cerveza (Bira)
Agua (Su)
Zumo (Meyve Suyu)

Akşam Yemeği( Rezervasyon yapmanızı öneririm)
- 7 Portes; Paella yemek için en meşhur yeri
- Salamanca ; Paella
- Torre d'Alta Mar; 360 derece barselona manzarasıyla Michelin Yıldızlı restorandır
- La Barca Del Salamanca; burada paelle yemeyin ama pahalı bir restorandır.
- Cal Pep; Ahtapotlu Nohut, Kızarmış Enginar, Tuna Tartar ve tatlı olarak Crema Catalana yenmeli
- Botafumeiro Restoranı; Balık ürünleri için kesinlikle tavsiye ederim.
- Paco Meralgo; Tapas Bar 
- Casa Alfanso; Tapas, Balık ve et
- La Paradeta; Kuyruk bekleyerek girdiğiniz balık ürünleri restoranı. Önce kilo ile seçiyorsunuz sonra sizin için pişiriyorlar.
- Taverna del Bisbe
- Mor Disco; Karaköy gibi bölgede
- Arola Restoranı; Arts Hotel'in 2. katı
- Bond Sushi
- Boca Grande Restoran; Pahalı bir restoran
- Merendero de la Mari; Paelle yenebilir.

Gece Hayatı/ Bar
- W Hotel Bar - Eclipse
- Dry Martini
- Cachitos; Sangriası meşhur
- Espit Chupitos; Alevli Shot Bar
- Boca Chica; Boca Grande'nin üst katı
- Sutton Bar ( şık giyinin ve 2:00 den önce Shaz List diyerek girin)
- Monvinic Winebar
- Villa Viniteca
- Marula Cafe
- Be Cool; Perşembe günleri gidin
- Mojito; Perşembe günleri iyidir. Dans okulu geliyor ve latin geceleri oluyor.
- La Terrazza; Kıyafet önemli
- L'ovella Negra; bira ve sangria için
- Catwalk; çılgın gibi dans edebileceğiniz bar
- Opium; Haftasonu popülerdir.(cuma 2:00 den önce Shaz List diyerek, cumartesi 02:00den önce Golden List diyerek para vermeden girebilirsiniz.)
- CDLC; Sahilde ( Catwalk, Opium, CDLC yanyanadır)
- Sala Apollo; Pazartesi günüdür.
- Port Olympique; İstanbul Reina gibidir.
- Carpediem Lounge Club; enterasan dekorasyonu vardır
- Ice Bar
- Razzmatazz; Çarşambaları meşhurdur.( kapıda ücret istenirse Jordi'nin listesi diyin)
- Rosa del Raval: en güzel barlarından biri. sahilde.

Barselona'da Yapmadan Dönmeyin
- La Rambla üstündeki Boqueria'dan aldığınız birbirinden lezzetli, tropik meyve kokteyllerini yolda afiyetle yiyin.
- Tapas yiyin
- Sangria ve Cavas için
- Tarihi yerleri mutlaka gezin
- Flamenko Show izleyin
- Nou Camp Stadyumuna uğrayın
- Paelle yiyin
- Gotik mahallenin sokaklarında buram buram bohem havasını hissederek kaybolun.
- Tibidabo tepesinden gün batımını izleyin
- Gaudi eserlerini mutlaka görün ve ziyaret edin.
- Barcelona Plajlarını gezin ama Türkiye'nin denizleri çok daha güzel bunu unutmayın. Hemen derinleşiyor dikkatli olun.
- Barcelonetta bölgesini kesinlikle görün.(Sahil)
- W Hotel'in barını mutlaka gidin.
- İyi markaların outletinden alışveriş yapmak isterseniz üstte belirttiğim outlete de mutlaka uğrayın.
- Kesinlikle motor kiralamalısınız (Tabi güzel havalarda)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Sakız Adası - Yunanistan