Dünya'nın En Pahalı Meyvelerinden 10 Tanesi

Soğan ve Patatesin fiyatları artınca aklıma hemen Dünya'da acaba pahalı meyve sebze neler diye bir araştırma yapmak geldi.

Şimdi size Dünya'nın en pahalı Meyvelerini sıralıyorum.
1. Yubari Kral Kavunu
Çifti 26.000 Dolar
Yubari oldukça lezzetli bir kavundur. Genellikle çift halinde satılan kavun, hediye olarak sunuluyor. Yubari kavunu lüks meyve salonlarında yaklaşık 150-200 dolar arasında fiyatlarla bulunabilir. Mükemmel şekilli numunelerin bir çifti son zamanlarda 26.000 dolara satıldı. Mükemmel oranlarda olan Yubari Kral kavunu, gezegendeki en lüks ve pahalı meyve olarak listemizde bir numarada yer alıyor.

2. İngiliz Ananası
Tanesi 16.500 Dolar
Özel Ananas. 19. Yüzyıldan beri İngiltere’de hasat edilmektedir. Bu ananas Heligan Lost bahçeleri, ve Cornwall’da bir botanik bahçede bir kimyasal reaksiyon kullanılarak ısıtılan küçük seralarda yetiştirilir. Reaksiyon 30 ton at gübresinin, idrar ve saman etkileşmesinin sonucudur. Meyvenin her birini büyütmek 2.000 dolara mal oluyor. Nadir olması ve üretim değerleri nedeniyle bu ananas yaklaşık 16.500 dolara satılıyor.

3. Japon Yakut Roman Üzümü
Salkımı 6.400 Dolar
Bu kırmızı renkli üzüm sadece Japonya Ishikawa Prefecture’de yetiştirilir. Her salkım, 20 gram ağırlığında ve yaklaşık % 18 şeker içeriğine sahiptir. Üzümlerin tanesi ise bir masa tenisi topu büyüklüğünde, yani normal üzümden anormal büyüktür. 700 gram ağırlığındaki salkım, 2008 yılında demet başına 910 dolara satıldı.
Günümüzde, yaklaşık 100 dolara Tokyo Senbikiya meyve pazarında bu üzümden bulabilirsiniz. Ancak birinci sınıf Yakut Roman Üzümü’nün her biri, en az 30 gram olmalı ve demeti en az 700 gram ağırlığında olmalıdır. Bu durumda olanlar son derece nadirdir ve demeti Kanazawa toptan pazarda 6.400 dolara satılmıştır.

4. Japon Densuke Karpuzu
Tanesi 6.300 Dolar
% 100 Japon yapımı Densuke karpuz, gezegende sadece tek bir yerde, Kuzey Japonya’da Hokkaidu bölgesinde yetiştirilir. Bowling topuna benzeyen ilginç dokusu ve lezzetli tadı ile yoğun siyah renkli son derece nadir bir meyvedir. Her yıl sadece 1.000 adet Densuke karpuz yetiştiriliyor. Karpuz Japonya’da genellikle 250-400 dolar arasında satılmaktadır. Fakat mükemmel görünümdeki Densuke karpuz yaklaşık 4.000 dolara satılabiliyor. 2008 yılında ise bu karpuzun tanesi 6.300 dolara satıldı.

5. Kare Karpuz
Tanesi 800 Dolar
Japonya’ya özgü kare meyveler, tüm dünyada popülerlik kazanıyor. Japonya’da yetiştirilen kare karpuz aynı zamanda her biri yaklaşık 300 dolara satılıyor. Bu karpuzun büyük kalp şeklini de bulabilirsiniz. Ayrıca Tokyo’da Senbikiya gibi prestijli meyve piyasalarında yaklaşık 200 dolara da bulabilirsiniz. Ancak varlıklı Ruslar, lüks Moskova süpermarketlerinde bu meyveyi 800 dolara satın alıyor. Karpuz olgunlaşmadan önce Rusya’ya ihraç edilmektedir. Onlar bu meyveyi tüketim amaçlı değil, sadece eğlenmek için satın alıyor. Bu meyve sadece Kagawa Prefecture’de yetiştirilmektedir.

6. Durian
Tanesi 200 Dolar
Brunei, Malezya ve Endonezya’ya özgüdür ve “Meyve Kralı” olarak bilinir. Kötü bir kokusu vardır. Bir kirpi balığı ya da kirpiyi andıran sert kabuğuyla, kabuklu Durian’ın kokusu kanalizasyon veya kokarca ile ilişkilidir. Ancak, kötü kokusunu değer kılan kesinlikle mükemmel tadıdır. Ananas benzeri olan tatlının içi ceviz etine benzer. Meyve başına 200 dolar olan Durian başka hiçbir şeye benzemez.

7. Monstera Deliciosa
Tanesi 50 Dolar
Meyve salatası bitkisi olarak bilinen Monstera Deliciosa, Orta Amerika’da tropikal ormanlarda yetişir. Güney Meksika ve Guatemala’ya özgü olan meyve, Ceriman olarak da adlandırılır. Bu nadir ve tuhaf egzotik meyvenin olgunlaşması bütün yıl sürer. Meyve çiğ tüketildiğinde toksin atıcıdır. Tuhaf şekilli uzun yeşil meyve, farklı bir koku ve tada sahiptir.

Muz ve ananas ile birleştiğinde lezzetli meyve salatası oluşturduğundan bu şekilde adlandırılır. Zambak ailesinin bir üyesi olan Monstera Deliciosa aslında dekoratif bir bitkidir, ancak vahşi ortamda yetişir. Bu yüzden oldukça nadir ve pahalıdır.

8. Cupuacu
450 Gramı 250 Dolar
Güney Amerika’ya özgü Cupuacu, normal bir egzotik meyve değildir, daha çok bir sebzeye benzer. Büyük bir kakao fasulyesine benzeyen ve neredeyse tamamen olgunlaşmış kavun büyüklüğündeki Cupuacu Amazon boyunca yetişir. Son derece sert kabuğu genellikle testereyle kesilir ve ananas aromalı eti ortaya çıkar.

Cupuacu’nun tadı oldukça keskindir ve hamuru tatlılarda kullanılabilir. Güney Amerika’da oldukça yaygın olmakla birlikte, sağlık açısında sayısız yararı vardır. Bu ürünü dünyada başka bir yerde pazarda bulmak neredeyse imkansız. Tek çözüm Internet üzerinde satın almanız olacaktır.

9. Senbikiya Kirazı
450 Gramı 160 Dolar
Japonlar hasta ziyaretlerine ya da diğer ziyaretlerinde hediye olarak meyve sunuyor, bizlerin aldığı marketlerdeki boyalı meyve sularından uzak duruyorlar. Bir takı parçası fiyatına yakın satılan bu meyveler, genellikle lüks meyve pazarlarında bulunur.

Lüks salonlar zengin tat ve kokudaki mükemmel şekilli ve lekesiz meyveleri sunmak için ellerinden geleni yapıyor. Dünyanın en pahalı meyve dükkanı Tokyo’daki Senbikiya, kutu başına 160 dolara eşit büyüklükte ve eşit renkli kiraz satıyor. Kiraz başına 4 dolar ödemeniz gerekiyor.

10. Senbikiya Kraliçe Çileği
12 Tanesi 83 Dolar
Tokyo’da bir lüks meyve salonu 83 dolara, mükemmel şekilde uyumlu 12 Senbikiya Kraliçe Çileğini servise sunuyor. Eşit renkli ve lekesiz mükemmel çilekler, gerçek dışı sanki bir resim gibi görünüyor. Senbikiya Çileği’ni kolaylıkla kuyumcudan herhangi bir ürünle karşılaştırabilirsiniz. Oldukça pahalı fiyat etiketine rağmen lüks meyve dükkanı günde ortalama 50 kutu bu çilekten satıyor.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Tibet'in Gençlik Sırrı 5 Hareketi