İlginç Yöntemlerle Tedavi


1. Votka: Ayak kokusu
Ayak kokusuna karşı ayaklarınızı votkalı bezle silin. Votka okuyu giderir, alkol içerdiği için bakteri oluşumunu önler.

2. Kalem: Baş ağrısı

Stres baş ağrısı yapabilir, öfkelenmek ve endişelenmek de. Dişlerinizi ve çenenizi sıkmak yerine dişlerin arasına bir kalem koyup ısırın. Baş ağrınızın geçtiğini göreceksiniz.

3. Yoğurt: Ağız kokusu
Yoğurt içindeki canlı bakterilerin nefesin kötü kokmasını önlediği belirtiliyor.

4. Naneli ağız gargarası: Su toplaması
Klasik ağız gargaraları vücutta, parmağınızda ya da kolunuzda dışardan bir etki nedeniyle oluşan su toplamalarına iyi geliyor. Gargarayı bir pamuğun yardımıyla su toplamış yere günde üç defa sürün. Problemli olan bölgenin kuruduğunu ve artık acı vermediğini göreceksiniz.

5. Melisa çayı: Uçuk
Bir su bardağı kaynamış suyun içine 2 ya da 4 kaşık melisa atarak ile çayınızı hazırlayın. Uçuğun üzerine her gün bir kez sürün.

6. Meyan kökü: Nasır
Ayaktaki nasırlar için birkaç öğütülmüş meyan kökü ile yarım çay kaşığı vazelini karıştırarak bir melhem elde edin. Bu melhemi her gün nasırın üstüne sürüp masaj yapın.

7. Zeytinyağı: Egzama
Egzamaya karşı saf zeytinyağı kullanın. Zeytinyağı ile problemli bölgenin üzerini ovalayın. Nemlendirici etkisinden faydalanmak için de üstünü yara bantı ile kapatın.

8. Şeker: Hıçkırık
Bir çay kaşığı şeker yutmak hıçkırığınızı anında kesecektir.

9. MP3 çalar: Yüksek tansiyon
Her gün yarım saat sakinleştirici müzik dinleyin. Nefes egzersizi de yaparsanız kan basıncının düştüğü belirtiliyor.

10. Zeytin/Limon: Yol tutması
Otomobil, otobüs ya da gemi yolculuğu yaptığınızda sizi etkileyen baş ağrısından kurtulabilirsiniz. Yiyebiliyorsanız yarım limon deneyin. Birkaç zeytin yemek de iyi gelecektir.

11. Bitkisel sıvı yağ: Kırılgan tırnaklar
Yatmadan önce kolay kırılan tırnaklarınıza ve sıvı yağ ile masaj yapın. Ama mutlaka elinize eldiven giyin. Düzenli yaptığınızda tırnaklarınız ve ellerinizdeki kuruluğun da kaybolduğunu göreceksiniz.

12. Dondurma: Ağız yanıkları
Çok sıcak yemekten veya içecekten ötürü ağzınız diliniz yandıysa dondurma yemeniz öneriliyor. Dondurma yerine soğuk yoğurt da geçici olarak rahatlatır. Ağız içinde küçük bir buz küpü dolaştırmak da iyi gelir.

13. Naneli/tarçınlı sakız: Trafik stresi
Trafikteyken naneli ya da tarçınlı sakız çiğnemek iyi gelir. Tarçın ve nanenin sakinleştirici özelliği vardır.

14. Elma: Beyaz dişler
Elma doğal beyazlaştırıcıdır. Elmanın özü, aynı zamanda diş üzerindeki lekeleri doğal temizlemeye yardımcı olur.

15. Karbonat: İdrar yolu enfeksiyonu
Bir su bardağı suyun içine 1/4 çay kaşığı karbonat karıştırıp içilmesinin iyi geldiği belirtiliyor. Doktorla randevunuza birkaç gün varsa, doktor kontrolünde antibiyotiğe başlamadan önce bu karışımdan günde bir kez içebilirsiniz.

16. Papaya: Cilt parlaklığı
Bu tropikal meyve, cildinize iyi gelir. İki kepçe ezilmiş papayayı, bir kepçe yulaf ezmesiyle karıştırın. Karışımı temizlenmiş yüzünüzün üstüne sürün ve 10 dakika bekletin. İçindeki enzimler cildinizin yumuşamasına ve parlamasına yardımcı olacaktır.

17. Tenis topu: Ayak ağrısı
Ayağın altında bir tenis topu yuvarlamak ağrıyı giderecektir. Ayak zonklamaları için de içi soğuk su dolu bir şişeyi yuvarlayın.

18. Karanfil: Kesikler
Vücudunuzda meydana gelen kesiğin üzerine bir parça karanfil tozu serpmek, yarayı enfeksiyon kapmaktan koruyacaktır. Aynı zamanda ağrıyı da kesecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Tibet'in Gençlik Sırrı 5 Hareketi