Mythbuster ve Ekibinin İlginç Tespitleri




Göğüslere takılan silikonlar yüksek veya alçak hava basıncında patlar mı?
Estetik ameliyatlar ile göğüslere takılan silikonlar yüksek veya alçak basınç uygulandığında patlayıp patlamadığını test etmek için birçok farklı çevre ve hava koşulunu deneyen Mythbusters bu silikonların birçok farklı çevre koşuluna uygun üretildiği için patlamayacağını kanıtladı.

Elektrik teline işersek elektrik çarpar mı?
Yapılan kapsamlı deney sonucunda Mythbusters ekibi bu soruya kesinlikle "Evet" cevabını verdi. Cansız bir manken üzerinde yapılan deneyde manken birkaç litre idrar ile ıslatıldı ve elektriğe bağlandı. Sonuç: manken elektrik çarpması sonucu kömürleşti.

Gökdelenden üst katında aşağı atılan bir bozuk para birisinin kafasına gelirse ölür mü?
Yapılan test ve deneyler sonucu bir bozuk paranın silah bile çıksa insan derisinin içine giremeyeceği bundan dolayı da ölüme neden olamayacağı açıklanmıştır. Fakat feci şekilde yaralanmaya yol açacağı tespit edilmiştir.

Şimşek çaktığı sırada cep telefonu ile konuşan birini elektrik çarpar mı?
Ekibin yaptığı sıra dışı deneyde kuklaya 200 bin voltluk elektrik akımı verildi. Sonuç ise kesinlikle şimşek çaktığı bir havada cep telefonu ile konuşan birini elektrik çarpacağı çıktı.

Tavanlara takılan pervanelerden biri dönerken yerinden fırlasa bir insanın başını keser mi?
Dönen pervaneler üzerinde birçok deney yapan Mythbusters ekibi pervanenin son hızda bile döndüğünde bile zarar vermeyeceğini kanıtlamıştır.

Balıkların hafızası gerçekten 3 saniye midir?
Bu konu üzerinde uzun bir çalışma yapan Mythbusters ekibi bir takım testleri tabi tuttukları balıkları uzun bir süre sonra benzer testlere tabi tutarak hafızalarını ölçtüler. Sonuç balıkların hafızasının 3 saniye olmadığını hatta oldukça güçlü hafızalarını olduğunu ortaya çıktı.

Benzin istasyonlarında cep telefonu ile konuşursak patlama olur mu?
Cep telefonları statatik elektrik birimini keserler ve benzini tutuşturmazlar. Cep telefonu ile sürekli arabaya girip çıkarsanız düşük bir ihtimalde olsa patlamaya neden olabilirsiniz. Mythbuster ekibinin bilimsel olarak yaptığı araştırma bu soruya "Hayır" cevabını veriyor.

İnsan sesi bardağı çatlatabilir mi?
Bu soru için yapılacak olan deneyde opera sanatçısı Jaime Vendera bile kullanılmıştır. Bir bardağı çatlatacak insan sesini oluşturmak için son teknoloji donanımları kullanılmıştır. Mythbuster ekibi Jaime Vendera'nın sesini bardağı çatlatacak frekansa getirerek bardağı çatlatmayı başarmışlardır. Deneye göre insan sesinin eğitilmesi sonucu bardağa çatlatacak frekansa ulaşabileceği kanıtlanmıştır.

Köpekbalığını burnuna yumruk atınca saldırır mı?
Köpekbalıkları üzerinde inceleme yapan Mythbuster, köpekbalıklarının aldıkları darbeler karşısında kaçtıklarını tespit etmiştir. Fakat kısa bir süre sonra geri dönmektedirler. Köpekbalığı saldırısı ile karşı karşıya kaldığınızda onu yumruklamaya devam etmemiz gerektiğini vurgulamaktadırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Tibet'in Gençlik Sırrı 5 Hareketi