Dilek Feneri

                                 
Dün gece arkadaşımızın doğum günü için aldığımız dilek fenerlerini ona süpriz olarak yakıp onu balkona çağırdığımızda gördüm ki gerçekten çok güzel görüntüsü olan hatta anlamı olan bir süprizdi. Hepimiz birer dilek dileyip dilek fenerlerini gökyüzüne bıraktık. Gökyüzünde oluşan görüntü o kadar keyifliydi ki gel de o manzaradan mutlu olma.
Dilek feneri yanmayan özel kağıdı ve çerçevesinin altına takılan özel mumu sayesinde oluşan sıcak hava gazı balonun içinde birikerek dile fenerinin havalanmasına sebep oluyor. Kilometrelerce uzakta bile görülebilen, hatta başkaları yaktığında bile gökyüzüne bakınca insanların suratında tebessüm yaratabilen bu dile fenerinin hiç bir riski yoktur. Gökyüzünde mumu söndüğünde, dilek feneri yavaşça yeryüzüne geri döner.

Nasıl ortaya çıktığını merak ettim. Sky Lattern ve diğer adları ile Kongming Lattern ve Chinese Lattern olarak bilinen dilek feneri 3. yüzyılda Çin'li Kongming tarafından icat edilmiş. Asıl amacı savaşlarda keşif balonu olarak veya haberleşme sinyali olarak havaya atılması içinmiş. Şeklide Kongming'in şapkasına benzetilmiştir.

Bu yüzden Orta Doğu da Ağustos ortalarında festivalleri olur ve milyonlarca insan bu festivalde dileklerini diler havaya balonları havaya bırakır.

Bence Özel günlerde, düğünlerde, kutlamalarda havai fişek atarak gökyüzümüzü, ozon tabakamızı dahada kirleteceğimize bu dilek fenerlerini havaya bırakırsak hem daha güzel bir görüntü hem anlamlı hem risksiz olucaktır.

Yorumlar

  1. Gerçekten uçurması çok zevkli ve harika bir görsel ortaya çıkıyor :)

    YanıtlaSil
  2. Yılbaşı ve düğünlerde çok güzel oluyor

    YanıtlaSil
  3.  

    Ürünü poşetinden çıkarın ve içine normal hava doldurmak için sağa sola doğru hafifçe savurun ve balonu açın. Ürünle beraber gönderilen kokulu özel mumunu poşetinden çıkarın ve çemberin ortasına yerleştirin. Çemberin ortasından çıkan telleri iki tarafa biri sağa biri sola bakacak şekilde ayırın ve sıkıştırın. Mumun düşme ihtimalini ortadan kaldırın. Daha sonra mumu yakın. 1-2 Dakika bekleyin sıcak hava balonun içine tam dolduğu zaman dilek balonu kendiliğinden uçmak isteyecektir. Ellerinizi yukarı doğru çektiğini hissettiğiniz an dilek feneri gökyüzüne bırakma vakti gelmiş demektir. Bu işlemlerin hepsi 4 dakika sürmektedir. Dilek Feneriniz, 15-20 dakikada 1000-1500 metreye kadar yavaşça gökyüzüne yükselir. Huzur verici ve sessizliğiyle bu muhteşem görüntü herkesi büyüler. Sönünce yavaş yavaş düşmeye başlar yüzde 100 çevre dostu olan Dilek balonu sipariş , doğada çözülebilen maddeden yapıldığı için hiç bir zararı yoktur. Gece sevgilinizle beraber yıldızların altında romantik bir gece geçiriyorsunuz geleceğinizle ilgili bir çok dileğiniz var. Bunların gerçekleşmesi için hayaller kuruyorsunuz. Hemen bir tane dilek feneri yakıp yıldızlara doğru gönderebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Tibet'in Gençlik Sırrı 5 Hareketi