Sütlü Balık

Ege bölgesine özgü bir yemek olan sütlü balık sayesinde balık yemeğe başladım desem. Eskiden balık restoranına gidip köfte yiyen şımarık kız iken şimdi balık mı yesek diye öneride bulunuyorum. İzmir de her balık restoranında bulacağınız Sütlü Balık yemeğini Çengelköy'de "DEL MARE RESTORANINDA" bulabilirsiniz. Sahipleride Çeşme tutkunu oldukları için İzmir'e özgü bu yemeği mutfaklarına getirdiler.
Restoranlarda bulabildiğimiz yemeği evde de çok rahat yapabilirsiniz. Aşağıda tarifini bulabilirsiniz.




Malzemeler
1 kg levrek (Beyaz etli başka balıkta olabilir ama ben Levrek tavsiye ederim)
125 gr tereyağı
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
150 gr kaşar peyniri rendesi
Mantar
Biber (yeşil yada kırmızı)
Tuz

Yapılışı

Temizlenmiş, kılçıklarından arınmış levreği geniş bir tencerede üzerini geçecek kadar süt ile haşlayın. (Bazı yerlerde tuzlu suda haşlıyorlar ve ayrıca bir kaşık sirke koyuyorlar ki deniz kokusunu alsın diye)

Balıklar haşlanırken başka bir tencerede beşamel sosunu yapmak için tereyağını eritin ve üzerine 3 kaşık unu ekleyi pembeleşene kadar karıştırın. Üzerine 2 bardak sütü ve tuzu ekleyin. İçine biraz kaşar peyniri rendeleyebilir yada tulum peyniri koyabilirsiniz.


Haşlanan balıkları süzüp soğuması için bir borcama tifterek resimdeki gibi yerleştirin. Balıklar soğuduktan sonra diğer tencere yapmış olduğumuz beşamel sosumuzu balıkların üzerine dökün. Sosun üzerine bolca kaşar peyniri koyup mantar ve biberle süsleyin.
180 derece ısısına ayarlanmış fırında kaşar peynir eriyip katılaşana kadar pişirin.

Afiyet Olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Tibet'in Gençlik Sırrı 5 Hareketi