Instagram Hashtaglerinin Anlamları

Sosyal Medyanin en popüleri olan Instagramda hashtaglerin anlamlari pek bilinmez. 

En popüler olan hashtagler ve anlamları aşağıdaki gibidir.

#tbt: Throw back Thursday için geçerlidir ve her ne kadar anlamı çok net olmasa da birçok insan geçmişteki fotoğraflarını göstermek ya da Perşembe günleri yaptıkları eğlenceli aktivitelerini ifade etmek için kullanır.

#IGers: Bu etiket ise neredeyse tüm fotoları içeren etiketlerdendir.

Instagrammers anlamına gelmektedir ve isteğe bağlı her fotoda kullanılabilir.

#instagood: Instagram kullanıcısının gurur duyduğu ve çok beğendiği herhangi bir fotoyu tanımlamak için kullandığı etiketlerden birisidir.

#instacollage:
Kimi kullanıcılar yaratıcılıklarını kullanırlar ve birden çok fotoyu kombine edip sonra Instagram’a yüklerler. Yüklemiş oldukları bu fotolar için kullanılan etikettir.

#latergram: O an çekilmiş olan fotoğrafları değil de sonradan yüklenilen fotolar için kullanılır.

#photooftheday: Bu etiketi yaratan kişi bu etiket grubundan popüler bir foto seçer ve onlinegallery’e ekler, bir tür yarış gibidir.

#instamood: Mutlu, üzgün, kızgın, kafası karışık ya da başka duygular… İşte bu duyguların birini yansıttığını düşündüğün fotonu çek ve bu etiketle insanlara ne hissettiğini göster.

#tweegram: Birçok kullanıcı fotoğraflarını Instagram’a yüklerken aynı zamanda Twitter’da da paylaşır. Bu etikette Twitter da paylaşıldığını vurgulamak için kullanılır.

#iphoneasia:
Bu etiket aslında Orta Asya’daki Instagram kullanıcıları için bulunmuştu. Ancak şimdi dünyanın neresinden olursa olsun insanlar bu etiketi kullanıyorlar.

#iphoneonly: InstagramAndroid kullanıcılarına açıldığından beri baziları fotoğraflarının Iphone ile çekildiğini göstermek için bu etiketi kullanırlar.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Tibet'in Gençlik Sırrı 5 Hareketi