Kaş'ta Neler Yapılır, Nerelere Gidilir?


Bayram bittikten sonra 2 gün tatilimizi Kaş'ta geçirelim dedik. İzmir'den araba ile yola çıktık ve yaklaşık 5 saatte Kaş'a ulaştık. Fethiye üzerinden gittiğinizde daha kolay gidebiliyorsunuz. Araba ile gitmek istemezseniz Dalaman Havaalanı'ndan sonra araba kiralayarak yada otobüsle yaklaşık 2 saat süren bir yolculuk sonunda Kaş'a ulaşıyorsunuz
Öncelikle Kaş tatilinizde lüks bir tatil yapmayı hayal etmeyin. Kaş tam anlamı ile salaş gezebileceğiniz ve kafa dinleyebileceğiniz bir yer. Bayanların topuklu ayakkabı almasına gerek yok:)

İlk gün geç geldiğimiz için Çukurbağ'da yer alan otelimizde(Tamara Otel) denize girdik. (İnanılmaz güzel manzarası olan otelde sabah kalkmak, odamıza geldiğimizde yıldızları  ve adaları izlemek çok keyifli). Cheeseburger'i çok güzeldi. Oteli manzarası için tavsiye ederim... Sahipleri çok şeker bir karı koca. Mimarlıkla uğraşan ve Kaş'a taş evleri getiren biri. O bölgedeki çoğu taş binalarını kendisinin yaptığını anlattı. Fakat Müdüresi ile pek anlaşamadık diyebiliriz:) Sabah Kahvaltısını da yetersiz bulduk. Yinede manzarası için otele gidilebilir.


Ertesi gün otelimizi değiştirerek Doria Otel Yatch Club'da kaldık.


Akşam Kaş Merkez'e gittik ve rezervasyonumuz olmadığı için boş restoran aradık. Dolphin Restoranda yer bulduk. Çok şeker sahipleri ve garsonları sayesinde çok keyifli bir yemek yedik. Yusuf Bey'e, Sinan Bey'e, Ahmet Bey'e buradan çok sevgiler...

Yemeğimizi yerken aşağıda çalan müziklerle herkes dans ettiği bir yer keşfettik:) Bizde gidip bakalım dedik. Ehlikeyf diye bir yer. Küçücük bir yer daha çok yerlilerinin gittiği bir yer. Canlı müzikte hem insanları dans ettiriyor hem duygusallaştırıyor. Birer kadeh bir şeyler içtikten sonra sonra Kaş'ı gezmeye başladık. Her yere girerek bir şeyler içip yiyerek Kaş'ı yaşamak istedik. 

Yemek Öncesi gün batımında kesinlikle DEJAVU da kokteyllerinden içmenizi tavsiye ediyorum...Şahane bir terası ve bambu sandalyeleriyle size çok keyifli bir ortam sunuyor. Müziğe ve içkiye doyarsınız.:)

Size Kaş Merkez'de ki Restoran Önerilerim;

Nereid Balık
Bahçe Balık
Bahçe Restoran
Blue House
Mercan Balık 
Ruhi Bey
Dolphin Restoran
Teras Restoran
Bi Lokma
Voyn Bistro
Şako
Papillon
Bacchus
Naturel
Kaşık Mantıcı
Spaghettici
Üzüm Kızı

** Haftasonu tatili için Kaş'ı tercih ediyorsanız gitmeden rezervasyon yaptırmayı unutmamanızı tavsiye ederim...
Yemek Sonrası pek fazla seçeneğiniz yok. Biz No 11e uğradık.
No 11: ahşap tabureleri, tavanındaki sarmaşıkları, ışıkları ve tabii ki müzikleriyle bizi kendine çekiveriyor. Mekanın kapalı bölümü de var. Ancak bahçesi gerçekten efsane. Kokteylleri çok ama çok başarılı.

Yemekten Sonra Nerelere Gidilebilir?
Echo Bar
Mavi Bar
Red Point
Garden Bar Coctails
Dejavu
Hideaway
Bay Bay Cafe Bar
Cafe Barcelona
Hi-Jazz
Ehl-i Keyf
Denizaltı
Sumanu Şarapevi

Kaş’ta iyi kahve tutkunlarını çok sevindirecek yeni bir mekan: Coffee Shop Galerie

Plajlar
Kaş’ın en güzel kısmı limandan yaklaşık 15 dakikalık pancar motorlu kısa tekne seyahati ile ulaşılan Limanağzı bölgesi. Tekneler sırasıyla Bilal, Don Quixote ve Nuri adlı plajlara uğruyorlar ve sizi istediğiniz yerde bırakıyorlar. Tekneler akşama kadar yaklaşık her yarım saatte bir dönüyor ve dönüşte herhangi bir ücret ödemeden sizi geri götürüyor. Eğer plajların hepsinin tadına bakacağım diyorsanız ilk önce Bilal’de inip vakit geçirdikten sonra Don Quixote’a ve Nuri’ye geçebilirsiniz. Hatta siz yüzerken yanınızda careta carettalarıda görmeniz mümkün.
Kaş’ta limanın batısında kalan kısımda ise Asmaaltı plajı bulunuyor. Buralar Çınarlar ve Derya’ya göre daha sakin.
Gitmeden Rezervasyon yapmanızı öneririm.

Kaşta Neler Yapılır;
Çevredeki antik döneme ait kentleri gezerek kültürünüzü arttırabilir, denize dalabilir, yamaç paraşütüyle uçabilir, nehirlerde kano turuna çıkabilir, trekkingcilere katılabilir, karadaki ya da denizdeki mağaraları keşfedebilirsiniz. Bir gün kesinlikle tekne turu ile Kekova turu yapmalısınız...Tekneyle günübirlik turlarla Kekova’ya da uzanabilirsiniz: Limandan kalkan tekneler Bayındır limanına, Kaleköy (Simena), Kekova adası (batık şehir), Tersane koyuna uğruyorlar. Yolda ya da Kaleköy’de yemek, Tersane ya da Kekova adasının batısındaki diğer koylarda yüzme molası veriliyor. Bu rotada batıkkent de var. Denizin dibindeki kalıntıları görmek için, neredeyse şnorkele bile gerek yok. Orada dalış yasak zaten... Tarihi eserler siz gitmeseniz de görebileceğiniz yerlere uzanmış durumda: Uzun Sokak diye bilinen ana caddenin üzerinde bir Likya lahidi var; ilçenin batısında yarımada yolu üzerinde Helenistik tiyatro, hemen yakınında da nekropol duruyor.

Kaputaş Plajı: Birçok defa dünyanın en güzel plajları listelerinde ilk sıraları alan  Kaputaş Plajı Kaş’ın en ünlü yerlerinden. Gördüğünüzde hayretler içinde kalacağınız denizdeki turkuaz renk bir mucize gibi adeta. Kaş’a gittiğinizde Kaputaş Plajı’na mutlaka uğrayın.
Patara Plajı: Ülkemizin yanı sıra dünyanın da en popüler plajlarından biri olan, kilometrelerce uzanan altın sarısı kumları Patara Plajı’nı görülmeye değer kılan özelliklerinden yalnızca biri.
Xanthos Antik Kenti: Likya uygarlığının en eski ve en büyük yerleşim yeri olan Xanthos Antik Kenti’nin geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla dek uzanıyor.
Kekova Batık Şehri: Kaş’a bağlı Kekova beldesinden teknelerle ulaşımın sağlandığı batık şehir mutlaka görmenizi önerdiğimiz yerler arasında. Binlerce yıllık bir tarihi günümüze taşıyan şehri bir rehber eşliğinde gezmenizde fayda var.











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Sakız Adası - Yunanistan