Dev markaların isimleri nereden geliyor?

Dünyaca ünlü firmaların isimlerinin nereden geldiğini hiç merak ettiniz mi?
Starbucks'ın ismi Herman Melville'in Moby Dick romanındaki bir karakterden alıntı ve eski kahve tüccarlarının denizcilik geleneği ve açık denize olan aşklarından gelmektedir.
1976 yılında kurulan Apple’ın ismini nasıl seçtiği konusunda birçok iddia ortaya atılmaktadır. En çok kabul göreni ise, kurucularından Steve Jobs’un sıkı bir The Beatles hayranı olduğu ve efsane müzik grubunun plak şirketi olan Apple Corps’un isminden etkilenip şirketine Apple ismini verdiği iddiasıdır.
Kurucusu Ingvar Kamprad'ın baş harfleriyle, yetiştiği Elmtaryd Agunnaryd'ın baş harflerinin birleşiminden oluşmuştur.
Japoncadaki Nin kelimesi emniyete alınmış, ten-dou ise cennet anlamına gelmektedir.
Google'ın yaratıcıları Larry Page ve Sergey Brin Stanford Üniversitesi'nde arama motoru üzerinde çalışmaya başladıklarında projeye, "BackRub" (sırt masajı) adını vermişlerdir. Neyse ki bu isimde ısrar etmemişler ve matematiksel bir terim olan "googol" kelimesini kullanmaya karar vermişlerdir.
Danca'da leg godt, iyi oyun anlamına gelmektedir.
Latincede sonus yani ses kelimesinden gelmektedir. İngilizce'de daha kolay telaffus edilebilmesi için Sony olarak çevrilmiştir.
Dünyanın en iyi bilen markaların biri olan Coca-Cola’nın adı, ürünün yapımında kullanılan coca (koka) yaprağı ve kola cevizinin isimlerinden çıkarılmış. Şirket kurucusu John S. Pemberton, iki “c” harfinin yan yana daha iyi duracağını düşünerek “kola”nın “k”sini “C” yapmış.
Markanın kurucusu Adolf Adi Dassler'in isminden yola çıkarak verilmiştir.
Volkswagen kelimesi Almanca'da halkın arabası anlamına gelmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Tibet'in Gençlik Sırrı 5 Hareketi