Domuz eti neden haramdır?


Haram, Allah tarafından yasaklanmış demektir. Yenilmesi, içilmesi ve yapılması kesinlikle izin verilmeyen olaylara haram denilmektedir. Genelde haram olan konuları, olayları ve yemekleri incelediğinizde insan sağlığı için çok zararlı olduklarını anlarsınız. O tarihlerde daha bilim bu kadar ilerlemiş değilken bu bilgilerin verilmesi de ayrı bir hikmettir. Dinimizde haram kılınanlar arasında domuz ve domuz eti yemek vardır.

Domuz etinin neden olduğu hastalıklar...

Bunun pek çok nedeni vardır. Domuz çok yağlı bir hayvandır. Bu kadar yağ, insanlarda damar sertleşmesinden, tansiyon, kolesterol gibi pek çok dolaşım sistemi hastalıkları yaratır. Domuz yağı bol miktarda sutoksin içerir. Sutoksin, lenf sistemimize zarar veren güçlü bir zehirdir. Özellikle çocuklarda boyun bölgesinde ki lenf sistemi şişer. Tıpta bu hastalığa verilen isim Skrofuloz yani domuz hastalığı denilmektedir. Ayrıca eklemlerde iltihap, kireçlenme yapan fazla kükürt ve sümüksü bağ dokusu vardır. Domuzda bulunan bir diğer zararlı madde yüksek oranda bulunan büyüme hormonudur. Domuzlar doğduklarından hemen ilk 3-6 aya arasında yaklaşık 50-100 kg.’a kadar çıkarlar. Bunun sebebi, bünyesinde olan yüksek oranda ki büyüme hormonudur. Fazla miktarda ya da düzenli olarak domuz eti yenildiğinde bu hormon insan vücudunda etkisini göstermeye başlar. Dokularda şişme, iltihaplanma ve el, burun, çene kemiklerinde hızla büyüme başlar. Üstelik kanserli hücrelerin de çoğalması sıklıkla yaşanılan bir durumdur. Avrupa’da kalp hastalarına domuz eti yenilmemesi önerilir. Bunun nedeni, histamin ve imtidazol isimli maddelerdir. Bu maddeler ayrıca, çıban, safra yolları ve toplardamar iltihaplarına neden olur. Domuz etinin belki de bilinen en tehlikeli özelliği trişin hastalığıdır. Trişin, bir kurt türüdür ve kan yoluyla vücuda girer. Bu kurtlar, çene, dil, boyun, yutak ve göğüs kısmında kasların içine yerleşir. Kan damarlarında tıkanıklık ve menenjit nedeni olabildikleri gibi çeşitli felçlere neden olurlar. Özellikle Avrupa’da tüm kontroller yapılsa da bu hastalıktan tedavi gören pek çok insan vardır. Bu kurtların tedavisi çok zor ve zahmetlidir, ölümle biten pek çok vaka da vardır.

Tüm bu fiziksel hastalıkların yanında domuz eti psikolojik belirli hastalıklara da neden olmaktadır. Örn. doğada dikkat ederseniz ot ile beslenen hayvanlar sakin mizaçlıyken, çiğ et ile beslenenler yırtıcı ve asabidir. Domuz, dişisini kıskanmayan ve pislikle de beslenebilen bir hayvandır. Domuz eti yenilen toplumlarda çiftlerin kıskançlık duygusu yok olur. Bu kadar bilgiyi anlayamayacak insanların yaşadığı bir dönemde yüce Allah, zamanında anlayacaksınız demiştir. Domuz eti yememenin nedenleri ortadır. Diyeceksiniz ki, madem bu kadar zararlı Allah domuzu neden yarattı? Bunun cevabı ise çok basittir. Din bir imtihandır.
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Tibet'in Gençlik Sırrı 5 Hareketi