Çayların Yararları


Siyah Çay
Yüksek antioksiden bileşenleri içeren siyah çay, yaşlanmanın olumsuz etkilerini geciktirmekte fayda sağlıyor. Araştırmalarda, günde üç veya daha fazla siyah çay içenlerde felç riskinin %21 azaldığı görülüyor. Her gün 2 veya 4 bardak içilen siyah çayın kalp damarlarını rahatlattığı biliniyor.

Yeşil Çay
Yeşil çayın içinde antioksidan türü olan kateşinler maddeleri bulunuyor. Yeşil çayın bileşiminde kateşinin pek çok formu yer alıyor, ancak EHCG formunun daha çok yer aldığını belirtmeliyiz. Bu kateşinler kanser riskini azaltıyor. Kateşin emildikten sonra hedef dokulara ulaşıyor ve kanser riskini azaltan etkiler gösteriyor. Diyetisyenleri ve beslenme uzmanlarının yaptıkları çalışmalar sonunda her gün yeşil çay tüketen birinin kardiyovasküler hastalık riskinin %10 azaldığı görülmüş. Ayrıca yeşil çay yağ yakımınıda kolaylaştırır.

Oolong Çayı
Oolong çayı, sağlıklı kilo kaybına yardımcı oluyor. Yağların yakılmasını hızlandıran bu çay, vücutta yağ depolamasını sağlayan enzimlerin salgılanmasını da yavaşlatıyor. Uzmanlar, Oolong'u diyet yapanlar için tavsiye ediyor. Kadınlar üzerinde yapılan çalışmada, iki saatlik süre boyunca Oolong çayını içenlerin, su içenlerden daha fazla kalori yaktığı kanıtlanmış.

Beyaz Çay
Beyaz çayın sağlık açısından birçok yararı bulunuyor. Diğer çaylar gibi kansere ve kardiyovasküler hastalıklara karşı faydalar sağlıyor. Bazı araştırmalar, beyaz çayın şeker hastalarına iyi geldiğini ortaya koyuyor. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda beyaz çayın, kolestrolü düşürdüğü de ortaya çıktı. Bazı uzmanlar bu sonuçların insanlar üzerinde de görülebileceğine inanıyor.
http://neslihankalkan.blogspot.com/search/label/Beyaz%20%C3%87ay%C4%B1n%20Faydalar%C4%B1

Çeşnili Çay
Aromatik çaylar, diğer çaylarda bulunan antioksidan seviyesine ve aynı oranda sağlık yararlarına sahip. Çeşnili çayın içinde bulunan yaban mersininin daha fazla antioksidan içerdiğiyse çay uzmanları tarafından belirtiliyor. Çayın içinde bulunan meyveler, çayı tatlandırdığı için, ekstra şeker koymaya da gerek kalmıyor. Bu da hem sağlığınızı korumanıza hem de kilo almamanıza yardımcı oluyor.

Bitkisel Çaylar
Bitkisel çaylar hakkında yapılan bir araştırma, hipertansiyonu olan kişilerin günde üç bardak ebegümeci çayı içmesini öneriyor. Çünkü düzenli olarak ebegümeci çayı içen kişilerde daha düşük kan basıncına rastlanmış. Ayrıca papatya çayının uykuya teşvik ettiği ve nane çayının mideyi rahatlattığı da biliniyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Tibet'in Gençlik Sırrı 5 Hareketi