On Şifalı Madde

1. SARMISAK
Parazit düşürücü, mantar öldürücü, tansiyon düşürüceü, antiseptik, kolestrol dengelenmesine yardımcı, daha derin uyuya yardımcı, damar sertliğini yavaşlatıcı, kan sulandırıcı, afrodizyak.
Neye dikkat etmek gerekir?
Aşırı tüketilirse mideyi tahriş edebilir.Düşük tansiyonda kan sulandırıcı alanlarda dikkat edilmelidir. İçinde A-B-C vitamini(anti sülfür kükürtlü) vardır. Dıştan sürüldüğünde uçuk, arpacık, ağız yoluyla alındığında nezle ve vücut sagılarını azaltır.

2. ŞALGAM SUYU
Şalgam turpgillerdendir.
Hazırlanışı: Mor havuç, şalgam turpu, bulgur, su, tuz ile yapılır.
Bol potasyum içerir ve böylece yüksek tansiyona karşı yararlıdır. Ayrıca prostat kanserinden korur. Kükürtlü bileşikler ve calcium glukosinolat içerir. Hoşlanılmayan kokusu bu kükürtlü bileşimden dolayıdır ancak bu sayede sağlık için yararlı olmaktadır. Genelde cam şişede almanızı öneririm. Genel sağlık yararları açısından iştah açar, kansızlığa karşı iyi bir kaynaktır. Hazım ettirci özelliği vardır.

                                                      3. KEFİR
Sütün özel bir teknikle mayalanması sonucu elde edilir. Kafkasya toprakları orjinal yeridir. Kefinin hücre yenileyici bağırsaklarda gıda maddelerinin küreselleşmesini önleyici etkileri vardır. Bağırsak florasını düzenler ve vücut için yararlı bakterilerinin çoğalmasını, zararlı mikroorganizmaların ise azalmasını sağlar. Çok iyi bir kalsiyum ve protein kaynağıdır. Böylelikle kemikler, saç ve tırnak için yararlıdır. Japınya'da yapılan ciddi araştırmalarda kansere karşı koruyucu olduğu bulunmuştur. Vücut direncini artırır, içindeki triptofan sinir sistemini kuvvetlendirir ayrıca iyi bir B Vitamini kaynağıdır.

4. GÜNEŞ IŞIĞI
Güneş ışığı sağlıklı bir madde mi olur demeyin. Bugün pek çok yiyecek ve içecek gıda maddesinden daha değerli bir madde de bizzat Güneş ışığının kendisidir. Güneş ışığı kanda mutluluk verici doğal maddelerin artmasını sağlar. Ayrıca D vitaminin aktif hale gelmesine yardımcı olarak hem kemikleri kuvvetlendirir hem de bağışıklık sistemini güçlendirir. Kışın bulutlu havalarda bile mutlakaöğlen saatlerinde balkona çıkın ve en az 15 dakika güneş ışığını almaya çalışın.

5. AYVA
Ayva suyu ishale iyi gelir, kendisi de ağız kokusunu azaltır. Çocuklarda ve hamilelerde oldukça yararlıdır. Ayrıca varisleri ile ilgil çok yakınanlarda da yararlı olabilir. Ayva çiçeğinin süt artırıcı etkisi vardır, ayva meyvesini şeker hastaları da miktarını abartmadan tüketebilirler. Ayva dudak çatlaklarına, sinir zayıflıklarına ve sık tekrarlanan ağız yaralarına karşı yararlıdır.

6. KIRMIZI PANCAR
Her şeyiyle bir sağlık deposudur. Yüksek oranda kanser ve ciddi hastalıklara karşı yüksek oranda Antioksidan içerir. A, B, ve C vitaminlerini bolca içerir. İştah açıcı ve besleyicidir. İçerisindeki Rubidyum maddesi radyoaktif özelliktedir. Kırmızı pancar sindirme yararlıdır. İçeriğinde fosfor, demir, bakır, potasyum, beta-caroten, boron, çinko ve folat boldur. Özellikle kansızlıktan yakınan kişiler için ve yüksek tansiyona yararlı bir şifa kaynağodor. Pişirip tüketilebileceği gibi çiğ olarak diğer meyvelerle beraber karıştırılıp yenebilir, sıkılıp suyu da içilebilir.

7. ÇİN TURPU
Yapılan son araştırmalarda kansere karşı oldukça etkili ve koruyucu olduğu saptanmıştır. Vücudu detokslayıcı etkisi vardır. Son yıllarda obeziteye karşı mücadelede kullanılan önemli gıdalardan biridir. İçinde A,B,C vitaminleri ayrıca kalsiyum ve demir bulunmaktadır. İdrar söktürür yani diüretic özelliği vardır. Kabızlığa karşı iyi gelir. Özellikle diş, saç, tırnak dokulamızı güçlendirir. Kanı temizleyici özelliği vardır.




8. KEREVİZ SAPI
Kendisi ayrı, sapı ayrı şifa kaynağıdır. Kereviz sapının tansiyonu azaltır. Şişliklere ve iltihaba karşı yararlıdır. İçindeki K vitamini kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur. Yoğun magnezyum içeriği için vücudun ödem sökmesine karşı iyi bir yardımcıdır. Kemiği güçlendirir. Bazı görüşlere göre kansere karşı koruyucu özelliği vardır. Ayrıca laxatif içerdiği için bağırsakların çalışmasına yardımcı olur.

9. KESTANE
Kış ve bahar aylarının vazgeçilmezlerinden olan kestane, şeker katmadan kendi doğal haliyle tüketildiği taktirde çok yararlıdır. Besleyicidir, B1,B2,C vitamini içerir. İçinde bitkisel yağlar, bitkisel proteinler ayrıca fosfor, magnezyum, kalsiyum ve demir vardır. Kış ve bahar aylarında zihinsel ve fiziksel yorgunluğa karşı iyi gelir. Ayrıca varisi olanlarda ve kasları zayıf olanlarda da yaralıdır.

10. ZERDEÇAL
Zerdeçal safra kesesinde kasılmayı uyararak kesenin boşalmasını sağlar. Hazmı kolaylaştırıcı ve gaz gidericidir. Özellikle astım, Alzheimer, çıban, soğuk algınlığı, sarılık ve mantara karşı kullanılmaktadır. Son yıllarda kansere karşı koruyucu özelliği ile bilimsel çevrelerde çok sık kullanılmaktadır. Peptik ülser ve ağrılarda, inflamasyon giderici etkisiyle romatizmal artritte ve deri hastalıklarında kullanılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Tibet'in Gençlik Sırrı 5 Hareketi