Çeşme'de Bu Yaz Neler Yapılır.

Alaçatı.... sen neymişsin be:) Bir populerlik, bir havalar, bir kalabalıklar.. Kendıne gel özüne dön. Populerliğini arttırdıktan sonra keyif yerinden uzaklaşmaya başladın. Eski halini özler oldum. Sokağa çıktığımda sadece İzmirli olmasını. Çeşme de adını duyurmaya başladı Alaçatı ile. Ama yinede biz İzmirlilerin vazgeçilmezidir. Bodrum mu Çeşme mi savaşında hep çeşmedir bizim için. İzmirli sadıktır vazgeçemez memleketinden. Herzaman arkasındadır.İzmirlilere laf ederler ya işte izmirli tanımasa bile korur birbirini laf ettirmez:) (kendi aralarında laf etselerde:)) Gerçi zaman kötüleşti bu soyledıklerım sanırm biraz daha geride kaldı. İzmirli olarak Ama her koşulda Çeşmede yazımı geçirmeyi seviyorum:)

Aslında Çeşme'de şöyle bir avantajımız var.. Heryer birbirine yakın olmasına rağmen o an ki moduna göre nereye gitmek istersen gidebiliyorsun. Ulaşım dersen bence arabanız olsun taksi biraz zor ve pahalıya gelir. Ama çevirmelere dikkat edin yazın her yerde çevirme var..
Neyse bu kadar övdükten sonra Çeşme Alaçatı .. neler yapılır onları anlatayım.


Alaçatı zaten başlı başına bir haftasonu tatili olabilir tabi kalabıktan hoşlanıp ünlüleri görmek isteyenler için. Araba trafiği vardır istanbulda. Ama bu Alaçatının insan trafiği sanırım daha bunaltıcı:) Alaçatı da o sokagında hayvanlar traktörler geçerken şimdi geldiği duruma şaşırmıyor değilim. İlla özelliğini yok edecekler ya eski taş evleri dekorasyon yaparak modernleştirildikten sonra her yere cafe restoran bar açıldı.
Ha bu arada Alaçatı da meşhur sokagında deniz yok arkadaşlar.. bana her dışardan gelenelerin sorusu bu:) Deniz biraz daha uzağında kalıyor. Alaçatı'nın ilerisinde sörflerin yakınında Port Marina Alaçatı.. Çok keyifli balık restoranları ve bar var. Tavsiye ederim.

Çeşme Marina da son zamanların trendi. Alaçatı Marina'nın aksine mağazalarda bulunur. Eh gidinde görün kalabalığı. Adım atacak yer pek olmuyor.

Plajlarımız dersek baştan söyleyeyim soğuk deniz sevmiyorsanız gelmeyin:) ya da Ayayorgi koyuna gidin. Küpeleri topuklu ayakkabıları ve sanki bara gidecekmiş gibi gelen kadınlarla beraber et ete güneşlenin:)
Benim bu yaz ki favori plajlarım kesinlikle "Fan Beach" "Bobou" "Kum Beach (alaçatıda)" ve "7800"
Salaş Yerleri sevenler için birkaç önerim var. Starbeach, Adabalık kumların içinde tanju okan dinleyerek yapacağınız keyıflı rakı balıktan iyisi Şamda kayısı:)
Benim Favori mekanlarım Gece Hayatının olmaz ise olmazları Marakesh, Bobou, Babylon, Solemare, Nars, House 44, Tektekçi, Göz Lounge, 7800, Ses, Avlu, CafePi, Deli Deli, Öküz, Umami...
Daha nereler var nereler..
Bence bu blogu okuyup sakın gelmeyin Çeşme güzel değil zaten hiç sevmezsiniz:) (Böyle diyeyim ki Çeşme'mizin kalabalıklığı azalsın ve bize kalsın:)

Tatlı Çay Kahve için tek kelime ile REYHAN PASTANESİ... Ilıca otelinin yanında.. zaten yer bulmakta zorlanacağınız ve benim gibi tatlı delileri için müthiş tatlıları ve dondurması olan mekan. LIKED :)

Çeşme genel olarak her geçen gün büyüdüğü için size tek tek restoran bar plaj ismi veremiyorum.. Bu önerdiklerim ve resimlerini gördüğünüz yerler benim favori mekanlarımdır.

Ben İstanbul'da hafta içleri çalışırken size İyi Tatiller.. Bu işin haftasonuda var:) Bekle beni Çeşmeeee







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Sakız Adası - Yunanistan